Renoveringsanalfabeten

Alla inlägg den 24 september 2014

Av Sara - 24 september 2014 23:30

IKEA, IKEA, IKEA. Hur kan man, när man har en packlista att pricka av på, missa så mååååånga delar? Ok att något sakas eller blir fel men detta var verkligen INTE ok.


Inte heller var det ok att IKEA, trots korrekta mått och bilder, hjälpte oss att planera ett kök som inte fungerade på plats hos oss. Jag trodde att det var därför man gick på konsultationen hos IKEA, som för övrigt inte är gratis, för att de skulle hjälpa en att inte gå i fällor som man annars skulle gått i.


Och att packa gångjärn och beslag i en kartong som var märkt med ett artikelnummer som enligt packlistan är en lådstomme gjorde både oss och snickaren hyfsat förvirrade en stor del av dagen. För nej, vi letade faktiskt inte i en felmärkt kartong då vi trodde att den faktiskt innehöll en lådstomme som vi skulle ha först i ett senare skåp


Tack vare en snabb insats av en rörmokare (röret som kommer upp ur golvet låg för långt ut från väggen för att en utdragslåda skulle få plats vilket IKEA:s planerare inte uppmärksammats trots bilder och exakta mått) och tappra snickare hos Hansa bygg fortlöpte arbetet och det börjar komma viktiga funktioner på platsoch anslutas. Som en kran med rinnande vatten.

     


Nu är det iaf på plats och att det onödigt mycket hål i stommen på grund av den här fadäsen är en bagatell då det endast ska vara sopkärl/återvinning i lådan som kommer att helt skymma skönhetsfelet. Men vi lär väl täcka det på något smart sätt så inte sopor som hamnar utanför hittar ner där och ligger och luktar, hua. Och rinnande vatten har vi då till slut! Hoppet lever.

 

Så istället för att måla tak uppe fick maken ägna sig åt att inventera varenda kartong/prys och sedan jaga rätt på de delar som saknas så det inte tar stopp för snickarna imorgon pga av felaktig leverans. Det ända som iinte löste sig idag var en av dörrarna som ska sitta på  kylskåpet (integrerad). Utlovad leverans 3 oktober. Men vi kan leva med en "naken" kyl tills dess. Jag ock Lynn (VAB idag) har hjälpt till så mycket hon orkat. Hon har hostat en del sista nätterna och idag blev det snorigt och efter att hon sovit middag hade hon klet i ett öga. Suck, ögoninflammation, men bra att vi tog rätt beslut i morse och höll henne hemma även om det var tveksamt läge i morse då hon fortfarande var pigg och alert då. VAB imorgon också således.

 

Finfint blir det i alla fall. Den turkosa färgen blev bättre än jag någonsin vågade hoppas och vi är väldigt nöjda med vårt val av luckor och att golvet blev så klockrent till! Men kan ju inte vara helt säker innan man ser allt tillsammans men nu kan vi redan se helheten! Imorgon hoppas jag att det i stort sett ser färdigt ut förutom några passbitar här och var som inte är hela världen om det dröjer ett par dagar in i nästa vecka innan de sitter på plats!

   

Ja, och så var det den ena bänkskivan då. Tejpen ni ser på nedersta bilden sitter över en ful och otäckt vass skada i aluminiumlisten. Den får IKEA göra om. Förmodligen skadad i transporten.

 


Presentation


Hej! Den här bloggen har kommit till för att dokumentera arbetet med vårt nya hem. Kan vi kan alla, hoppas att jag stolt kan säga det när vi är (blir?) klara också!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards